Fysik
søger brainer til fysik
07. marts 2007 af
JHN090489 (Slettet)
hjæææææææææææææææææææælp
dette er opgaven facitet er taget fra vejen til fysik c skal bruge en udregning
Mange antenner til radiomodtagning er kvartbølgelængdeantenner, dvs. deres længde svare til en kvart bølgelængde
a) hvor lang er en kvartbølgeantenne til modtagning af FM-radio (100 MHz)
b) tal AM-radio (50 kHz)
her er svarende kan i finde udregningerne
a) 0,75 m
b) 1500 m
dette er opgaven facitet er taget fra vejen til fysik c skal bruge en udregning
Mange antenner til radiomodtagning er kvartbølgelængdeantenner, dvs. deres længde svare til en kvart bølgelængde
a) hvor lang er en kvartbølgeantenne til modtagning af FM-radio (100 MHz)
b) tal AM-radio (50 kHz)
her er svarende kan i finde udregningerne
a) 0,75 m
b) 1500 m
Svar #2
08. marts 2007 af Renet (Slettet)
Du kan regne bølgelængden som lysets hastighed (3*10^8 ) divideret med frekvensen.
Så kan du jo så ta' en fjerdedel af det for at finde længden på en antenne med længden en fjerdedel bølgelængde
Så kan du jo så ta' en fjerdedel af det for at finde længden på en antenne med længden en fjerdedel bølgelængde
Svar #3
08. marts 2007 af Renet (Slettet)
(3*10^8 m/s )/(100*10^6 Hz) = 3m
Kvartebølge = 1/4 bølge = 1/4 * 3m = 0,75m
Kvartebølge = 1/4 bølge = 1/4 * 3m = 0,75m
Skriv et svar til: søger brainer til fysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
