Matematik
Afledet funktion
10. marts 2007 af
hackerjohn (Slettet)
Hej!
Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde den afledet funktion af
e^(-x^5) * 4e
Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde den afledet funktion af
e^(-x^5) * 4e
Svar #1
10. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Det kan jeg, men du lærer jo ikke meget ved at jeg bare giver dig svaret, så du kan få et hint, og så tager vi den derfra:
Der er tale om en sammensat funktion, og 4e er bare en konstant.
Det kan jeg, men du lærer jo ikke meget ved at jeg bare giver dig svaret, så du kan få et hint, og så tager vi den derfra:
Der er tale om en sammensat funktion, og 4e er bare en konstant.
Svar #2
10. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)
så må det blive:
(e^(-x^5))' * 4e - e^(-x^5) * (4e)'
<->
-e^(-x^5) * 4e - e^(-x^5) * 1 ?
(e^(-x^5))' * 4e - e^(-x^5) * (4e)'
<->
-e^(-x^5) * 4e - e^(-x^5) * 1 ?
Svar #3
10. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Jeg er ikke med på hvad det er du laver!
Bemærk først, at
\cdot 4e = 4e^(1-x^5) $)
Altså er
\cdot 4e)}{dx} \\ = 4\frac{de^(1-x^5)}{dx} \\ = 4e^(1-x^5) \frac{d(1-x^5)}{dx} \\ = 4e^(1-x^5)(-5x^4) \\ = -20x^4e^(1-x^5) } $)
Jeg er ikke med på hvad det er du laver!
Bemærk først, at
Altså er
Skriv et svar til: Afledet funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
