Matematik
Vindskæve linjer...
11. marts 2007 af
ASLAK (Slettet)
opgaven lyder sådan:
I rummet er givet et koordinatsystem. En linje l går gennem punkterne A(1,1,2) og B(5,1,0). En linje m går gennem punkterne C(1,1,1) og D(3,0,2).
a)Gør rede for, at linjerne l og m er vindskæve, og bestem afstanden mellem dem.
Mit forslag:
Da linjerne l og m skal være vindskæve, vil det sige at de hverken er parallelle og de skærer heller ikke hinanden.
Men hvordan viser jeg at linjerne ikke er parallelle.???
I rummet er givet et koordinatsystem. En linje l går gennem punkterne A(1,1,2) og B(5,1,0). En linje m går gennem punkterne C(1,1,1) og D(3,0,2).
a)Gør rede for, at linjerne l og m er vindskæve, og bestem afstanden mellem dem.
Mit forslag:
Da linjerne l og m skal være vindskæve, vil det sige at de hverken er parallelle og de skærer heller ikke hinanden.
Men hvordan viser jeg at linjerne ikke er parallelle.???
Svar #1
11. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)
Linjen l må have retningsvektoren AB, og m må have retningsvektoren CD. Vis at der ikke findes et tal t, sådan så AB=t*CD.
Svar #2
11. marts 2007 af ASLAK (Slettet)
Hvorfor siger man: AB=t*CD ?????
...men okay...det vil siger:
(4,0,-2)=t*(2,-1,1)
...men okay...det vil siger:
(4,0,-2)=t*(2,-1,1)
Svar #3
11. marts 2007 af dnadan (Slettet)
t er et tal, hvis du ganger den ene vektor med dette tal, så fås den anden vektor, hvis der intet tal t findes, således at de to vektorer bliver ens, så er de altså ikke parallelle...
Skriv et svar til: Vindskæve linjer...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
