Matematik
hjælp til bestemmelse af en kasses overflade areal
11. marts 2007 af
jackson89 (Slettet)
Hej! :)
Jeg har i en matmematikaflevering problemer med en opgave.
Opgaven lyder:
I en bestemt bestemt type lukket kasse skal længden være 2 gange bredden og højden skal være 0,4 gange bredden.
a. bestem kassens overfladeareal udtrykt ved bredden.
Jeg håber i kan hjælpe mig :)
Jeg har i en matmematikaflevering problemer med en opgave.
Opgaven lyder:
I en bestemt bestemt type lukket kasse skal længden være 2 gange bredden og højden skal være 0,4 gange bredden.
a. bestem kassens overfladeareal udtrykt ved bredden.
Jeg håber i kan hjælpe mig :)
Svar #1
11. marts 2007 af Madsst (Slettet)
Tænk over hvad du får at vide og skriv det ned for dig selv.
Start med at kalde kassens bredde for x, da du skal udtrykke overfladearealet i denne.
Længden er dobbelt så stor som x, så 2x.
Kassen har 2 lige store sider: længde * bredde
Kassen har 2 lige store sider: højde * bredde
Kassen har 2 lige store sider: længde * højde.
Hvad er arealet udtrykt i x?
Start med at kalde kassens bredde for x, da du skal udtrykke overfladearealet i denne.
Længden er dobbelt så stor som x, så 2x.
Kassen har 2 lige store sider: længde * bredde
Kassen har 2 lige store sider: højde * bredde
Kassen har 2 lige store sider: længde * højde.
Hvad er arealet udtrykt i x?
Svar #2
11. marts 2007 af apandersen (Slettet)
Vi kalder:
L: længden
B: bredden
H: højden
O: overfladeareal
Vi skal så finde et udtryk for O som funktion af b. Overfladearealet af en kasse er givet ved:
O=2BL+2BH+2LH
Du får i opgaven oplyst at:
L=2B
H=0,4B
Dette indsætter du så på L og H's plads.
O=2B(2B)+2B(0,4B)+2(2B)(0,4B)=4B^2+0,8B^2+1,6B^2=6,4B^2
Svaret var altså O=6,4B^2
L: længden
B: bredden
H: højden
O: overfladeareal
Vi skal så finde et udtryk for O som funktion af b. Overfladearealet af en kasse er givet ved:
O=2BL+2BH+2LH
Du får i opgaven oplyst at:
L=2B
H=0,4B
Dette indsætter du så på L og H's plads.
O=2B(2B)+2B(0,4B)+2(2B)(0,4B)=4B^2+0,8B^2+1,6B^2=6,4B^2
Svaret var altså O=6,4B^2
Svar #3
11. marts 2007 af jackson89 (Slettet)
Jeg forstår godt, at kassen kaldes for x.
og når længen er dobbelt så stor som x, så 2x.
og så må højden være (0,4 * x) ?
det sidste jeg skrev, forstår jeg ikke helt?
og når længen er dobbelt så stor som x, så 2x.
og så må højden være (0,4 * x) ?
det sidste jeg skrev, forstår jeg ikke helt?
Skriv et svar til: hjælp til bestemmelse af en kasses overflade areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
