Kemi
opgave 4.6 i "den røde"
13. marts 2007 af
goegler (Slettet)
Hej..:!
Søger hjælp til at løse følgende opgave! Håber på en god forklaring samt udregninger! Jeg har løst opgave a,men mangler et hint til at løse b og c. evt nogle beregningsforslag.
25ml 2,0mM SrCl2 blandes ved 25grader med 15ml 4,0mM Na2SO4. Der dannes et bundfald.
a) Opskriv reaktionsskemaet for fældningsreaktionen.
Bundfaldet filtreres fra, hvorefter den aktuelle koncentration af Sr^2+ i filtratet måles til 7,5*10^-4 M.
b) Beregn den aktuelle koncentration af SO4^2- i filtratet.
c)Beregn opløslighedsproduktet for strontiumsulfat
på forhånd tak
Søger hjælp til at løse følgende opgave! Håber på en god forklaring samt udregninger! Jeg har løst opgave a,men mangler et hint til at løse b og c. evt nogle beregningsforslag.
25ml 2,0mM SrCl2 blandes ved 25grader med 15ml 4,0mM Na2SO4. Der dannes et bundfald.
a) Opskriv reaktionsskemaet for fældningsreaktionen.
Bundfaldet filtreres fra, hvorefter den aktuelle koncentration af Sr^2+ i filtratet måles til 7,5*10^-4 M.
b) Beregn den aktuelle koncentration af SO4^2- i filtratet.
c)Beregn opløslighedsproduktet for strontiumsulfat
på forhånd tak
Svar #1
13. marts 2007 af sapiens (Slettet)
har du selv et bud?
hvad er det, du er i tvivl om?
opskriv evt. løsningen på den opg., du har løst.
hvad er det, du er i tvivl om?
opskriv evt. løsningen på den opg., du har løst.
Svar #2
13. marts 2007 af goegler (Slettet)
a) SrCl2 + Na2SO4 pil SrSO4 + 2Na+ + Cl-
b) jeg har det her bud:
n(SrCl2) 0,025L * 0,002M = 0,00005 Mol
n(Na2SO4) 0,015L * 0,004M = 0,00006 mol
C(SO42-) = 0,00005mol/0,015L = 0,003333M
Kan du hjælpe mig med om det her er brugbart?
b) jeg har det her bud:
n(SrCl2) 0,025L * 0,002M = 0,00005 Mol
n(Na2SO4) 0,015L * 0,004M = 0,00006 mol
C(SO42-) = 0,00005mol/0,015L = 0,003333M
Kan du hjælpe mig med om det her er brugbart?
Skriv et svar til: opgave 4.6 i "den røde"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
