Fysik
Problem - bølger
15. marts 2007 af
Sannaen (Slettet)
1)Kim og Sam leger med bold i parken. Uheldigvis ender bolden midt i søen udenfor rækkevidde.
Kim tænker, at han ved at slå i vandet med en pind vil kunne lave bølger, som vil skubbe bolden over til den anden side.
a)Beskriv bølgerne med to ord:
[cirkulære.. og ?]
b) Kim rammer vandoverfladen regulært så bølgerne flyder ud til bolden og på den anden side af bolden.
i) Hvad sker der med bolden?
[?]
ii) Sam kaster en pind og rammer bolden på højre side. Han er heldig. Bolden flyder over til den anden side. Kim derimod er knap så heldig. Forklar hvorfor.
[?]
c)
i) Kim rammer vandoverfladen regulært 20 gange på 10 sekunder med pind. Udregn frekvensen af bølgerne.
[20 bølger / 10 sekunder = 2 bølger/sek. = 2 Hz]?
ii) Bølgerne rejser henover søen med en fart af 0.5m/sek. Udregn bølgelængden.
[2 Hz / 0.5 m/sek. = 4 m]?
Kim tænker, at han ved at slå i vandet med en pind vil kunne lave bølger, som vil skubbe bolden over til den anden side.
a)Beskriv bølgerne med to ord:
[cirkulære.. og ?]
b) Kim rammer vandoverfladen regulært så bølgerne flyder ud til bolden og på den anden side af bolden.
i) Hvad sker der med bolden?
[?]
ii) Sam kaster en pind og rammer bolden på højre side. Han er heldig. Bolden flyder over til den anden side. Kim derimod er knap så heldig. Forklar hvorfor.
[?]
c)
i) Kim rammer vandoverfladen regulært 20 gange på 10 sekunder med pind. Udregn frekvensen af bølgerne.
[20 bølger / 10 sekunder = 2 bølger/sek. = 2 Hz]?
ii) Bølgerne rejser henover søen med en fart af 0.5m/sek. Udregn bølgelængden.
[2 Hz / 0.5 m/sek. = 4 m]?
Skriv et svar til: Problem - bølger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
