Matematik
Simpel udregning, og alligevel ikke?
15. marts 2007 af
Merit-HB (Slettet)
Jeg har en vektor opgave, hvor man har følgende information
VektorA(5,2) og VektorB(-3,7)
Beregn tallet t, således at VektorA+t*VektorB er vinkelret på VektorA
Bud:
Jeg synes umiddelbart den lød ret ligetil. For det første
2 vektorer er vinkelrette når deres skalarprodukt er lig 0, ergo
(VektorA+t*VektorB)*VektorA skal være lig nul. Jeg troede så at jeg vidste hvordan man skulle regne det ud herfra men jeg har kludret i det et eller andet sted. Jeg tror grunden er at jeg ikke helt ved hvordan jeg skal lave udregningen. jeg viser hvad jeg har gjort
jeg regner VektorA+t*VektorB
(5,2)+t*(-3,7)=(5,2)+(-3t,7t) , så kan jeg vel ikke udregne vektoren bedre end jeg har her ? kan jeg?
Og så må jeg vel sige at det er VektorA+t*VektorB, som jeg nu vil kalde VektorC.
Vi skal altså gange VektorC med VektorA og det skal give 0
((5,2)+(-3t,7t))*(5,2)=0
Jeg har så regnet på dette adskillige gange men hver gang forgæves. Jeg har prøvet at regne stykket helt ud men jeg laver fejl.
Håber der er nogen der kan fortælle mig hvad det er jeg gør galt!
Mange tak på forhånd !
VektorA(5,2) og VektorB(-3,7)
Beregn tallet t, således at VektorA+t*VektorB er vinkelret på VektorA
Bud:
Jeg synes umiddelbart den lød ret ligetil. For det første
2 vektorer er vinkelrette når deres skalarprodukt er lig 0, ergo
(VektorA+t*VektorB)*VektorA skal være lig nul. Jeg troede så at jeg vidste hvordan man skulle regne det ud herfra men jeg har kludret i det et eller andet sted. Jeg tror grunden er at jeg ikke helt ved hvordan jeg skal lave udregningen. jeg viser hvad jeg har gjort
jeg regner VektorA+t*VektorB
(5,2)+t*(-3,7)=(5,2)+(-3t,7t) , så kan jeg vel ikke udregne vektoren bedre end jeg har her ? kan jeg?
Og så må jeg vel sige at det er VektorA+t*VektorB, som jeg nu vil kalde VektorC.
Vi skal altså gange VektorC med VektorA og det skal give 0
((5,2)+(-3t,7t))*(5,2)=0
Jeg har så regnet på dette adskillige gange men hver gang forgæves. Jeg har prøvet at regne stykket helt ud men jeg laver fejl.
Håber der er nogen der kan fortælle mig hvad det er jeg gør galt!
Mange tak på forhånd !
Skriv et svar til: Simpel udregning, og alligevel ikke?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
