Matematik
Reducering af udtryk
17. marts 2007 af
Lektietøsen (Slettet)
Følgende udtryk skal reduceres:
3(p+q)^2 - 6p(q-p)
Håber, at I kan hjælpe mig.
På forhånd tak :)
3(p+q)^2 - 6p(q-p)
Håber, at I kan hjælpe mig.
På forhånd tak :)
Svar #2
17. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Kvadratsætning giver
3(p+q)² = 3p²+3q²+6pq.
Udregning af parentes giver
6p(q-p) = 6pq-6p².
Sammensat giver dette
3p²+3q²+6pq-(6pq-6p²) = 9p²+3q² = 3(3p²+q²).
3(p+q)² = 3p²+3q²+6pq.
Udregning af parentes giver
6p(q-p) = 6pq-6p².
Sammensat giver dette
3p²+3q²+6pq-(6pq-6p²) = 9p²+3q² = 3(3p²+q²).
Skriv et svar til: Reducering af udtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
