Matematik

grade retvinkel

18. marts 2007 af hjælp19 (Slettet)
hey


der står i min opg

Du kender en spids vinkel og hypotenusen – beregn de ukendte længder / vinkler

altså mener du sådan

hvis jeg kender c 90 grader og og B er 46 grader for at finde b skal man så sige 90 - 46= 44 grader

er det sådan man løser den

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2007 af eightx2 (Slettet)

C=90
B=46

Da alle tre vinkler i en trekant tilsammen giver 180 grader, hvad må A så være?

Svar #2
18. marts 2007 af hjælp19 (Slettet)

90-46=44 grader som jeg har skrevet

hvorfor er det forkert


Svar #3
18. marts 2007 af hjælp19 (Slettet)

altså A er 44 grader ikke

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2007 af eightx2 (Slettet)

Jo, men så skal du heller ikke skrive b=44 eller lignende. Små bogstaver er sider, store er vinkler.

For at finde siderne kan du bruge sinusrelationen. Hvis hypotenusen (c) er kendt, så kan du evt. finde a vha. a/sin(A) = c/sin(C).

Svar #5
18. marts 2007 af hjælp19 (Slettet)

ok

nå så jeg skal også finde katate så jeg er ikke færdig

skal man så sige at

katate er fx 6 cm

6/sin(44)
= 8,63

er det resultatet

Skriv et svar til: grade retvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.