Matematik

højden hc i fra C siden på AB?!

20. marts 2007 af yasery (Slettet)
Der er tale om en retvinklet trekant ABC

Hvor kateten ac er 8,4 og den anden katete bc er 3,6

A) Bestem AB og vinkel A

B) Bestem længden af højden hc fra C siden AB.

- Jeg har fået vinkel A til 23,19 grader ved brug af Tan(A)

og siden ab har jeg fået til 9,1 ved hjælp af Sin(A)

Men hvordan skal jeg regne mig frem til hc?

På forhånd tak

- Yasmin

Brugbart svar (2)

Svar #1
20. marts 2007 af mathon

h=8,4*sin(23,1986°)

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2011 af Kristina0 (Slettet)

mathon hvorfor bruger du ikke de her formler

ma = (1/2)·√(2·(b2+c2) - a2)

mb = (1/2)·√(2·(a2+c2) - b2)

mc = (1/2)·√(2·(a2+b2) - c2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2011 af Kristina0 (Slettet)

for skal man ikek abre finde medianformlen ?

og hvis det er forkerte formler jeg har fat i kan du så ikek skrive de formler som du bruger


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2011 af mathon

    ... fordi det er hc og ikke mc, der skal beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2011 af Kristina0 (Slettet)

når du bruger sin(A) =modstående katete/ hypotenusen. så burde trekanten være retvinklet ik ???

undskyld men jeg prøver at forstå det !!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er oplyst, at trekanten er retvinklet. Derfor kan man også finde siden c ud fra de to kateter a og b ved hjælp af Pythagoras: c = √(a2 + b2) og dernæst finde højden hc = ab/c .


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2011 af mathon

 #1    

      tan(A) = a/b = (3,6/8,4)

      hc = b·sin(A) = 8,4·tan(A)·cos(A) = 8,4·(3,6/8,4) / √(1+(3,6/8,4)2)  ≈ 3,3 

                                                               ( da A er spids   cos(A) = 1/√(1+tan2(A)) )

#6

      c = √(a2 + b2)  =  √(3,62 + 8,42)

      hc = a·b/c = 3,6·8,4 / √(3,62 + 8,42) ≈ 3,3


Skriv et svar til: højden hc i fra C siden på AB?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.