Matematik
Hmm areal
20. marts 2007 af
TjooDk (Slettet)
1010
Grafen for funktionen f(x) = -x^2+9 afgrænser sammen med førsteaksen en punkdemængde M, der har et areal
g(x) = 0
-x^2+9 = 0 ?
d = 0-4(-1)*9= 36 =
x = [-b +/- sqr(d)]/(2a) = +/-6/-2 = 3 v x -3
F(x) = -(1/3)x^3+(1/9)x^9 =
F(-3)-F(3)=18
Passer det?
Grafen for funktionen f(x) = -x^2+9 afgrænser sammen med førsteaksen en punkdemængde M, der har et areal
g(x) = 0
-x^2+9 = 0 ?
d = 0-4(-1)*9= 36 =
x = [-b +/- sqr(d)]/(2a) = +/-6/-2 = 3 v x -3
F(x) = -(1/3)x^3+(1/9)x^9 =
F(-3)-F(3)=18
Passer det?
Svar #1
20. marts 2007 af sveegaard (Slettet)
Nej, du laver en fatal fejl i dit integrale:
F(x) = -(1/3)x^3+(1/9)x^9 <--- hvad laver 9. graden der?
Den er hellere:
F(x) = -(1/3)x^3+9x
A = F(3) - F(-3) = -(1/3)3^3+9*3 - (-(1/3)(-3)^3+9*-3) = 36
F(x) = -(1/3)x^3+(1/9)x^9 <--- hvad laver 9. graden der?
Den er hellere:
F(x) = -(1/3)x^3+9x
A = F(3) - F(-3) = -(1/3)3^3+9*3 - (-(1/3)(-3)^3+9*-3) = 36
Skriv et svar til: Hmm areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
