Matematik
en snor omkring jorden. "Haster"
21. marts 2007 af
martin232 (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig lidt her:
http://www.peecee.dk/index.php?id=35489
Ved ikke rigtig hvad jeg skal stille op med den opgave
http://www.peecee.dk/index.php?id=35489
Ved ikke rigtig hvad jeg skal stille op med den opgave
Svar #1
21. marts 2007 af Lurch (Slettet)
Ækvator og snoren danner begge cirkler, så du skal nok have fat i relevante sammenhænge omkring cirkler, eksempelvis omkreds og areal
Omkreds: O=2*Pi*r
areal: A=Pi*r^2
Omkreds: O=2*Pi*r
areal: A=Pi*r^2
Svar #2
21. marts 2007 af martin232 (Slettet)
jamen fx i a'eren, hvor man skal finde ud af hvor meget snoren hæver sig, hvad gør man så? Skal man trække de 2 omkredse fra hinanden?
Svar #3
21. marts 2007 af sheaf (Slettet)
Mening med opgaven er at få dig til at reflektere over, at radius ændres ligemeget uanset om det er en snor om Jorden eller om en appelsin der bliver forlænget (eller forkortet) med samme længde. Det vil du se, når resultaterne af spm. a og b foreligger. Den elegante argumentation er naturligvis at løse a, og redegøre for at resultatet er uafhængigt af snorens oprindelige længde. Derfor vil situationen i b give samme resultat som i a.
Skriv et svar til: en snor omkring jorden. "Haster"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
