Matematik

2 skæringspunkter på en cirkel

21. marts 2007 af tralalalala (Slettet)
jeg har en cirkel der har centrum i (6;7) og radius 6,32. altså i cirkelns ligning hedder den (x-6)^2+(y-7)^2=6,32^2 hvis det har noget at sige.

så har jeg linjen l som går gennem cirklens centrum og som har forskriften y=-3x+25

nu skal jeg beregne de to skæringspunkter ml. cirklen og linjen. hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2007 af Einstein_15 (Slettet)

substituer linjens ligning ind i den cirklens..

Svar #2
21. marts 2007 af tralalalala (Slettet)

det forstår jeg ikke helt, da man jo hverken kender x eller y ved linjens ligning? hvordan gør du?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2007 af hogt.dk (Slettet)

Du indsætter -3x+25 i stedet for y'et i cirklens ligning. Herefter "regnes parenteserne ud" og andengradsligningen løses. Derved får du to x-koordinater. De tilsvarende y-koordinater fås ved at indsætte værdierne for x i liniens ligning.

Svar #4
21. marts 2007 af tralalalala (Slettet)

ikke for at spørge dumt, men hvordan får jeg 2 x-koordinater ved at regne andengradsligningen? finder man ikke bare ét x?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2007 af badooo (Slettet)

Du ved vel, at en 2.-gradsligning kan have 2 løsninger.

d > 0 = 2 løsninger
d = 0 = 1 løsning
d < 0 = Ingen løsninger

Skriv et svar til: 2 skæringspunkter på en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.