Matematik
Fermats metode?
22. marts 2007 af
baloon (Slettet)
Hej,
Jeg har fået en opgave i Fermats metode til bestemmelse af ekstremumssteder
Anvend Fermats metode til at bestemme ekstremumssteder for funktionen:
f(x) = x + (1/(x+1))
Jeg får sikkert brug for
1/(x+h+1) = 1/(x+1) - h/(x+1)(x+h+1)
hvis det er tilfældet, skal jeg vise, at det stemmer.
Hvordan gør man det?
Håber nogle kan hjælpe mig.
På forhånd tak!
Jeg har fået en opgave i Fermats metode til bestemmelse af ekstremumssteder
Anvend Fermats metode til at bestemme ekstremumssteder for funktionen:
f(x) = x + (1/(x+1))
Jeg får sikkert brug for
1/(x+h+1) = 1/(x+1) - h/(x+1)(x+h+1)
hvis det er tilfældet, skal jeg vise, at det stemmer.
Hvordan gør man det?
Håber nogle kan hjælpe mig.
På forhånd tak!
Svar #1
22. marts 2007 af Madsst (Slettet)
Du skal lægge de to brøker sammen og vise at det passer:
gang igennem med (x+h+1) på 1/(x+1) for at få fællesnævner og læg de to brøker (nu med fællesnævner) sammen:
(x+h+1-h)/[(x+1)(x+h+1)] = (x+1)/[(x+1)(x+h+1)]
=1/(x+h+1), så det passer altså...
gang igennem med (x+h+1) på 1/(x+1) for at få fællesnævner og læg de to brøker (nu med fællesnævner) sammen:
(x+h+1-h)/[(x+1)(x+h+1)] = (x+1)/[(x+1)(x+h+1)]
=1/(x+h+1), så det passer altså...
Svar #2
22. marts 2007 af baloon (Slettet)
Hvordan man så ekstremumssteder for funktionen:
f(x) = x + (1/(x+1)) vha. Fermats metoden?
Håber på hjælp!
f(x) = x + (1/(x+1)) vha. Fermats metoden?
Håber på hjælp!
Skriv et svar til: Fermats metode?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
