Matematik
differentiering
25. marts 2007 af
hamlet (Slettet)
Hej... Jeg kan ikke få min differentiering af denne til at passe:
f(x)= 8x / e^x
Jeg bruger brøkdifferentiation for at udregne denne og får:
f'(x)= 8*e^x-8x*e^x /(e^x)^2
Er dette ikke rigtigt? eller skal jeg gå videre herfra? - og i så fald hvordan?
f(x)= 8x / e^x
Jeg bruger brøkdifferentiation for at udregne denne og får:
f'(x)= 8*e^x-8x*e^x /(e^x)^2
Er dette ikke rigtigt? eller skal jeg gå videre herfra? - og i så fald hvordan?
Svar #1
25. marts 2007 af gym elev3 (Slettet)
det er rigtig nok :)
du kunne evt. forkorte den ydeligere
ved at sætte 8e^x uden for en parantes
så det blev:
(8*e^x) * (1-x) / (e^x)^2
du kunne evt. forkorte den ydeligere
ved at sætte 8e^x uden for en parantes
så det blev:
(8*e^x) * (1-x) / (e^x)^2
Svar #4
25. marts 2007 af hamlet (Slettet)
tak:)
Hvordan finder jeg så nulpunkterne? Ud fra min graf, kan jeg ikke se den skærer med x-aksen. men det burde den gøre i følge opgaven, da jeg skal lave monotoniforhold for f.
??
Hvordan finder jeg så nulpunkterne? Ud fra min graf, kan jeg ikke se den skærer med x-aksen. men det burde den gøre i følge opgaven, da jeg skal lave monotoniforhold for f.
??
Skriv et svar til: differentiering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
