Matematik

underligt spørgsmål

27. marts 2007 af o0Tweety0o (Slettet)
Jeg sidder og laver emneopgave i matematik, og er nu kommet i en situation jeg ikke lige har prøvet at så i før. Papiret er simpelthen ikke bredt nok, og ét af mine regnestykker kan ikke stå på én linie.. Hvad gør jeg? Findes der et eller andet matematisk symbol der viser at stykket fortsætter på næste linie eller hvordan?

Håber der er nogle der har været i samme situation, eller bare er en smule klogere end mig på det her ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2007 af Raggy (Slettet)

hvis du skriver en MEGET lang formel kan det nok være lidt svært, ellers kan du jo bare tage fra det sidste og rykke en linje ned fx.

5+5+5+5+5+5+5 = 10+10+10+5

10+10+10+5 = 35

(håber du forstår meningen)

Svar #2
27. marts 2007 af o0Tweety0o (Slettet)

Det er nemlig i en del af p/q metoden hvor jeg skal finde mulige divisorer i konstantleddet/mulige divisorer i den ledende koefficient

Og der er bare mange mulige.. :) Så den duer desværre ikke lige her..

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2007 af Raggy (Slettet)

Hmmm.... kender altså ikke lige noget matematisk "fortsættelse" tegn.

Gå videre til næste linje hvor det giver mest mening og så måske bare skrive en lille kommentar om at du hopper en linje for at få plads til det?

Tror ikke at ændre på bredden af skrivefeltet vil hjælpe mere end det skader, for det lyder som om det er en del der ikke er plads til.

Svar #4
27. marts 2007 af o0Tweety0o (Slettet)

Ja hvis der ikke er noget matematisk tegn for det, så er det nok min eneste mulighed :)

Men tak for svaret!

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2007 af Holmgren (Slettet)

Der er en måde hvorved det er "lovligt" at skifte linje:

f.eks.:
5+5+5+5+5+5+5+5+5+5
+5+5+5+5+5+5+5+5+5+5
+5+5+5+5+5+5+5+5+5+5
+5+5+5+5+5+5+5+5+5+5
-5+5+5+5+5+5+5+5+5
+5*5+5+5+5+5+5+5+5+5
=310
hvis det er et langt produkt:
5*5*5*5*5*5*5*5*5*5
*5*5*5*5+(5*5*5*5*5
*5*5*5)+5*5*5*5*5*5
=...

Man må godt gå videre på næste linje, men der skal altid stå et tegn først. Det er almindeligt brugt og fuldt forståeligt.

Håber det hjalp.

Svar #6
28. marts 2007 af o0Tweety0o (Slettet)

tusind tak for svar! Så har jeg heldigvis gjort det rigtige :)

Skriv et svar til: underligt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.