Fysik

Bilens fart ved frekvensforskydning

28. marts 2007 af Eagle-Eye (Slettet)
Fra en radarpistol udsendes en elektromagnetisk bølge med frekvensen 10.0 GHz, bølgen reflekteres på bilens forrude. I radarpistolen sammenlignes der tilbagekastede signals frekvens med det udsendte signals frekvens, så instrumentet kan måles fra frekvensforskydningen af delta(f).

(delta)f= 2*u/v alt dette ganges med f.

v= lydens hastighed, formentlig 1234.8 km/t

Spørgsmålet lyder:

Hvilken fart har bilen når der måles en frekvensforskydning på 900 Hz?

Hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2007 af labor13 (Slettet)

løs ligning ;D godt nok er jeg medicin studerende....men selv jeg kan sq gennemskue det er en ligning :D

keep it up...

Svar #2
28. marts 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Kan overhovedet ikke gennemskue noget. Jeg har prøvet at sætte tallene ind på de rette pladser, og løse i forhold til u - altså bilens hastighed - men bliver ved med at få kolosale hastigheder, umulige for en bil at nå.

Hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2007 af labor13 (Slettet)

har du en TI-89 lommeregner? eller TI Interactive?

Svar #4
28. marts 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Nope, har mathcad - et udvidet regneprogram. Kan regne præcis det samme. Så bare kom med stykket.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2007 af labor13 (Slettet)

jamen så brug da solve funktionen, indsæt 900 på f's plads....

Svar #6
28. marts 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Også det jeg gør - jeg solver efter u, men har åbenbart ikke skrevet formlen ordentligt.

(delta)f= 2*u/v
10 GHz= (2*u/lydens hastighed)*900Hz

de 10 GHz lavede jeg selvfølgelig om til Hz.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2007 af labor13 (Slettet)

hvorfor har du de 900 hz ganget på din funktion? sæt den ind på f's plads....

Skriv et svar til: Bilens fart ved frekvensforskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.