Matematik

Find toppunktet

28. marts 2007 af shafh (Slettet)
Hvordan finder jeg toppunktet i en parable såsom
y=x^2+4x+3

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2007 af Panthers88 (Slettet)

find determinanten..

find toppunktet vha. toppunktsformlen ..


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2007 af 150972 (Slettet)

T = ( -b/2a ; - D/4a ) D = b^2 - 4ac

Svar #3
28. marts 2007 af shafh (Slettet)

Så er d er altså det samme som toppunktet. Aha :)

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2007 af 150972 (Slettet)

T = ( -4/2*2 ; -(b^2-4*2*3)/4*2 )

Svar #5
28. marts 2007 af shafh (Slettet)

Ehm...
Så er det så mig der laver noget forkert her:
y=x^2+4x+3
a=1 b=4 c=3

d=4^2-4*1*3=4


Men hvis jeg tegner parablen på min graftegner så ser jeg tydeligt at toppunktet vært fald ikke er 4.

Hvad er der galt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2007 af 150972 (Slettet)

Det er mig der har lavet en fejl. Jeg har set a = 2 selvom a = 1.

Har du husket fortegn?

Svar #7
28. marts 2007 af shafh (Slettet)

Jamen jeg har ikke sammenlignet med dit svar. Har sammenlignet med min grafregner...
Toppunktet er ikke = 4!

Se udregningerne, om jeg glemt noget. Men jeg skulle da kraftigt mene jeg ikke har?

Skriv et svar til: Find toppunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.