Matematik
Mat spørgsmål...
29. marts 2007 af
Lady-Ludvig (Slettet)
hejsa
jeg har fået en opgave der lyder:
x^1,7=13
er der en bestemt regnemetode jeg skal bruge?
jeg har fået en opgave der lyder:
x^1,7=13
er der en bestemt regnemetode jeg skal bruge?
Svar #1
29. marts 2007 af Lurch (Slettet)
du kan enten bruge potensregneregler, eller logaritmeregler
x^a => (x^a)^(1/a)=x
log(x^a)=a*log(x)
x^a => (x^a)^(1/a)=x
log(x^a)=a*log(x)
Svar #2
29. marts 2007 af Molle (Slettet)
x = den 1,7. rod af 13
kan også skrives som
x = 13^(1/1,7)
Det er ligesom når
x² = 36
så er
x = sqrt(36)
som også kan skrives som
x = 36^(1/2)
kan også skrives som
x = 13^(1/1,7)
Det er ligesom når
x² = 36
så er
x = sqrt(36)
som også kan skrives som
x = 36^(1/2)
Skriv et svar til: Mat spørgsmål...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
