Kemi
Bestemmelse af ligevægstkonstant
09. april 2007 af
Maggejoe (Slettet)
Er i gang med opgave 1 d) fra august 2002:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/2002-10-3.pdf
Er i tvivl om jeg gør det rigtigt:
Siger K=[HClO]^3*[ZH3],
[HClO] er i 1c) bestemt til 4,2*10^-5 M.
Siger at [ZH3]=1/3*[HClO]=1,4*10^-5 M
Fortyndet 1000 gange, altså oprindeligt:
[HClO]=4,2*10^-2M
[ZH3]=1,4*10^-2 M
K=1,0*10^-6M^4
kan dette være rigtigt? Så er den da forskubbet vildt mod venstre, og hvordan skulle chlortabletterne (se opgaven)omdannes?
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/2002-10-3.pdf
Er i tvivl om jeg gør det rigtigt:
Siger K=[HClO]^3*[ZH3],
[HClO] er i 1c) bestemt til 4,2*10^-5 M.
Siger at [ZH3]=1/3*[HClO]=1,4*10^-5 M
Fortyndet 1000 gange, altså oprindeligt:
[HClO]=4,2*10^-2M
[ZH3]=1,4*10^-2 M
K=1,0*10^-6M^4
kan dette være rigtigt? Så er den da forskubbet vildt mod venstre, og hvordan skulle chlortabletterne (se opgaven)omdannes?
Svar #1
09. april 2007 af frodo (Slettet)
du har regnet rigtigt ser det ud til. Koncentrationen skal nok ikke være højere end det du har beregnet. hypochloriten forbruges jo hele tiden, så der dannes mere og mere.
Skriv et svar til: Bestemmelse af ligevægstkonstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
