Matematik
vinkler
12. april 2007 af
The nørd (Slettet)
jeg skal finde den spidse vinkel mellem vektor PQ og linien m!
så har jeg fundet vinklen mellem vektoren PQ og retningsvektoren til m!! men der får jeg en vinkel på 141 grader.. opgaven er på studieportalen, men det jeg ikke forstår det er, hvorfor trække man 180-141, for jeg vil mene at resultet så vil summen er de to resterende vinkler i en trekant, og ikke nødvendigvis den spidse vinkel!!
opgaven ligger her:
http://studieportalen.dk/Papers/Files/o6821.pdf
og det er opgave 7.122
bare en lille forklaring!!
kyss myss og tusind tak for hjælpen
så har jeg fundet vinklen mellem vektoren PQ og retningsvektoren til m!! men der får jeg en vinkel på 141 grader.. opgaven er på studieportalen, men det jeg ikke forstår det er, hvorfor trække man 180-141, for jeg vil mene at resultet så vil summen er de to resterende vinkler i en trekant, og ikke nødvendigvis den spidse vinkel!!
opgaven ligger her:
http://studieportalen.dk/Papers/Files/o6821.pdf
og det er opgave 7.122
bare en lille forklaring!!
kyss myss og tusind tak for hjælpen
Svar #1
12. april 2007 af Esbenps
Grunden til, man siger 180-141 er simpelt hen, at den spidse og den stumpe vinkel tilsammen giver 180 grader. Hvis vi kalder den spidse vinkel v og den stumpe vinkel w, så ved man, at
v + w = 180 <=>
v = 180 - w
Længere er den ikke.
v + w = 180 <=>
v = 180 - w
Længere er den ikke.
Skriv et svar til: vinkler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
