Kemi

Beregn stofmængden.

14. april 2007 af Janik-123456 (Slettet)
Har en opg.

Beregn stofmængden af gassen.
(Indsæt volumen for gassen, temperaturen og trykket i idealgasloven)

Jeg har skrevet dette.
n=p*V/R*T

Tallene jeg har hedder:

Temp 22C(Nulpunk. -273,16°C)
Temp om til kelvin:
22 + 273 = 295 K.
hPa = 1028,8
100mL.

Det jeg har skrevet er:

1028,8hPa*0,100L/0,0831(l*bar/mol*k)*295k
= 4,197mol.

Er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2007 af Riemann

følgende giver ikke mening:

hPa = 1028,8

mener du ikke

P = 1.0288*10^5 Pa (eller noget andet lignende..)

I øvrigt er det nok smartere at sætte gaskonstanten lig 8.31 Pa*m^3/(mol*K).

omregn desuden de 100 mL til m^3...

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2007 af Riemann

#1
Jeg trækker lige mine ord om, at du skulle skifte versionen af gaskonstanten, tilbage igen.

Det er nok smartere at bruge (L* bar)/(mol*K).

og såftremt du med "hPa = 1028,8 " mener p=1028.8 bar, så har du skrevet det rigtigt op.

Svar #3
14. april 2007 af Janik-123456 (Slettet)

Så det eneste jeg skal er at omregne 100mL?

Men resultatet.
Er det korrekt?
Tvivler lidt.

Skal den hedde 4mol,
eller 0,04mol.

Eller er det det med minimol?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2007 af Cecimort (Slettet)

#3... :D

du gjorde den samme fejl som jeg selv har lavet 1000 gange.. Nu vil jeg lige gøre dig opmærksom på det, for måske at redde dig fra at blive mobbet. :)

mmmol hedder milimol, og ikke minimol

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2007 af Cecimort (Slettet)

*mmol

Svar #6
14. april 2007 af Janik-123456 (Slettet)

Min kemilære skriver minimol.
Men ja.
Måske skulle man mobbe ham.

Men tak for opklarningen med det :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2007 af Riemann

I formlen,

1028,8hPa*0,100L/0,0831(L*bar/mol*k)*295k

har du omregnet korrekt til liter.

Det eneste jeg er i tvivl er, om du evt. har sat et forkert tryk ind. Såfremt trykket er 1028.8 bar har du gjort det rigtigt.

Umiddelbart lyder dette dog til heftigt, idet dette svarer til ca 1000 atmosfærers tryk.

Tror at trykket skulle have været 1.0288 bar ;) - men det fremgår vel af din opgave?

Svar #8
14. april 2007 af Janik-123456 (Slettet)

Jeg kunne ikke forstå hvordan jeg kunne få det resultat.
Fejlen er fundet.
Det var 1.0288bar.

Mange tak :)

Skriv et svar til: Beregn stofmængden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.