Matematik
Isolering, undrer mig lidt over noget
15. april 2007 af
Merit-HB (Slettet)
Sad lige og kiggede på en differentialligningsopgave hvor jeg skal isolere en konstant og så kom jeg på en situation hvor jeg ikke var sikker på hvordan jeg skal isolere, så nu spørger jeg:
1/(1+C) = 10/665
Jeg vil gerne isolere 1'tallet ud af nævneren, fordi efter det kunne jeg så tage skridtet (1/c)^-1 og på den måde ville jeg have c.
Men så kom jeg i tvivl om hvordan man får isoleret 1 i nævneren.
Hjælp !
1/(1+C) = 10/665
Jeg vil gerne isolere 1'tallet ud af nævneren, fordi efter det kunne jeg så tage skridtet (1/c)^-1 og på den måde ville jeg have c.
Men så kom jeg i tvivl om hvordan man får isoleret 1 i nævneren.
Hjælp !
Svar #1
15. april 2007 af Waterhouse (Slettet)
1/(1+C) = 10/665 <=>
1 = (1+C)*10/665 <=>
665 = (1+C)*10
665 = 10+10C <=>
655 = 10C
65,5 = C
1 = (1+C)*10/665 <=>
665 = (1+C)*10
665 = 10+10C <=>
655 = 10C
65,5 = C
Skriv et svar til: Isolering, undrer mig lidt over noget
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
