Matematik
parabel og en linje! skæring!
15. april 2007 af
nadia0 (Slettet)
OPDATERING
Hvordan var det nu man regner sådanne opg: ?
En parabel er givet ved y=-x^2+4x-7 og en ret linje er givet ved y=-4x+3
Gör rede for at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter?
Mit bud:
er det sådan: -x^2+4x-7=-4x+3 <=> -x^2-4
hvilken formel skal jeg sætte den ind i?
Hvordan var det nu man regner sådanne opg: ?
En parabel er givet ved y=-x^2+4x-7 og en ret linje er givet ved y=-4x+3
Gör rede for at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter?
Mit bud:
er det sådan: -x^2+4x-7=-4x+3 <=> -x^2-4
hvilken formel skal jeg sætte den ind i?
Svar #1
15. april 2007 af cute_tiger (Slettet)
Du skal få det hele over på den ene side, altså
-x^2+4x-7=-4x+3 <=> -x^2+4x-7+4x-3=0, og så løse den som en andengradsligning...
-x^2+4x-7=-4x+3 <=> -x^2+4x-7+4x-3=0, og så løse den som en andengradsligning...
Skriv et svar til: parabel og en linje! skæring!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
