Matematik

Ligning for linier

21. april 2007 af Thingyman (Slettet)
Jeg har fået punkterne (3,4) og (10,18), og ud fra dette har jeg udregnet linjens ligning til at være y = 2x+-2, hvilket forhåbentligt er rigtigt.
Jeg går desværre død i min næste opgave, der lyder: "Bestem koordinaterne til det punkt, hvor l(linjen) skærer x-aksen".

Så ville det også være godt hvis I kunne tjekke denne opg. hvor linjen også skal gå igennem (3,4), men med en dobbelt så stor hældningskoefficient.
y = 4x+b
4 = 4*3+b
4 = 12+b
4-12 = b
b = -8

Ligning: y = 4x+-8

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2007 af dnadan (Slettet)

1.) hvad betyder det, at en linje skærrer x-aksen, hvilken y-værdi har den her?

2.) Det ser rigtig ud, selvom din matematiklærer ville se noget underligt på:
y = 4x+-8, det skal kun være y=4x-8
(Det samme er også gældende i 1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2007 af Bumster (Slettet)

det ser rigtig nok ud hvad du har lavet indtil videre.

hvad angår "Bestem koordinaterne til det punkt, hvor l(linjen) skærer x-aksen".
altså linien skærer vel x-aksen når y er nul. så:

0=2x-2 <=> 2=2x <=> x=1, dvs. skærer i (0,1)

Svar #3
21. april 2007 af Thingyman (Slettet)

Den har en y-værdi på 0. Men skal jeg lave en ligning ud af det?
0 = 2x-2
2 = 2x
2x = 2
x = 1

Er dette rigtigt? :P

Svar #4
21. april 2007 af Thingyman (Slettet)

Tak for hjælpen begge, kunne slet ikke overskue den til at starte med, selvom den viste sig at være rimelig nem :P

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2007 af Bumster (Slettet)

hov skrev forkert :S byttede lige om på x og y... resultat (1,0)

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2007 af -Zeta- (Slettet)

#2:
y = 2x - 2

x-aksen er defineret ved: y = 0

0 = 2x - 2

Isoler x.

2x = 2 <=>
x = 1

Linjen skærer derfor x-aksen i punktet (x,y)=(1,0) - ikke [0,1]

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2007 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Too late. :)

Skriv et svar til: Ligning for linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.