Matematik
rente
24. april 2007 af
white_angel (Slettet)
En person sætter 15000 kr i banken til en fast årlig rente på 2,56%
a) hvor lang tid går der , før forløbet er fordoblet?
Hvordan kan jeg finde det ?
a) hvor lang tid går der , før forløbet er fordoblet?
Hvordan kan jeg finde det ?
Svar #1
24. april 2007 af Esbenps
Definer funktionen f, som
f(t) = 15000*(1,0256)^t,
hvor t angiver antallet af år fra beløbet er sat ind. Tallet 1,0256 er renten.
Du kan simpelthen nu bare løse ligningen f(t) = 2*15000 og så isolere t.
f(t) = 15000*(1,0256)^t,
hvor t angiver antallet af år fra beløbet er sat ind. Tallet 1,0256 er renten.
Du kan simpelthen nu bare løse ligningen f(t) = 2*15000 og så isolere t.
Svar #2
24. april 2007 af Esbenps
Du kan selvfølgelig også bare, efter at have defineret funktionen, udregne fordoblingstiden T:
T = ln2/lna,
hvor man i det her tilfælde har, at a = 1,0256.
T = ln2/lna,
hvor man i det her tilfælde har, at a = 1,0256.
Svar #3
24. april 2007 af Mimical (Slettet)
Du skal bruge kaoitalfremskrivningsformlen.
^n$$)
K_0 = Startkapital r = rentefod, K = Kapital efter n terminer.
Husk at rentefoden r = renten p/100!
K_0 = Startkapital r = rentefod, K = Kapital efter n terminer.
Husk at rentefoden r = renten p/100!
Skriv et svar til: rente
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
