Matematik
funktioner
26. april 2007 af
karina-89 (Slettet)
hej har brug for hjælp til en lille opgave, er helt på bar bund så hvis der er en der kan forklare det til mindste detalje ville dte være rart.. opgavner lyder sådan her:
graferne for funktionerne
f(X)=x^2-5x-6 og g(X)=2x-6
afgrænser en punktmængde, der har areal.
bestem dette areal..
graferne for funktionerne
f(X)=x^2-5x-6 og g(X)=2x-6
afgrænser en punktmængde, der har areal.
bestem dette areal..
Svar #1
26. april 2007 af silberbauer (Slettet)
Det er ik så svært. Du skal bare integrerer...
Du skal bestemme arealet. De to grafer udgør et areal, hvor du har en parabel med armene opad, og en lige linje. Dvs. den øverste af dem er linjen og den nederste er linjen, så du får (S=integration) S (g(x) - f(x)) dx
altså: S ((2x-6)-(x^2-5x-6)) dx
og punktmængden finder du ved at sætte de to ligninger lig med hinanden.
Mvh. Asger
Du skal bestemme arealet. De to grafer udgør et areal, hvor du har en parabel med armene opad, og en lige linje. Dvs. den øverste af dem er linjen og den nederste er linjen, så du får (S=integration) S (g(x) - f(x)) dx
altså: S ((2x-6)-(x^2-5x-6)) dx
og punktmængden finder du ved at sætte de to ligninger lig med hinanden.
Mvh. Asger
Skriv et svar til: funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
