Matematik
system...
26. april 2007 af
mm :) (Slettet)
Hanne skal til en tegnefilm tegne en serie billeder med en mand, der hugger med en økse. øksen bevæger sig i en cirkelbue.
Hanne skal tegne otte billeder til billledserien
Hvert billede viser en ny position for øksen på dens vej ned.
Hanne skal makere de 8 punkter på cirkelbuen, hvor øksen skal tegnes. hun benytter et system, hvor cirkelbuen inddeles i 7 buestykker, hvis gradmål forholder sig som
1:1:2:3:5:8:13
systemet er 1+1= 2 1+2 = 3 3+2=5 og så videre
Øksen bevæger sig langs en cirkelbue på i alt 132 grader
hvordan finder jeg hver af de 7 punkter på cirkelbuen's gradtal?
Hanne skal tegne otte billeder til billledserien
Hvert billede viser en ny position for øksen på dens vej ned.
Hanne skal makere de 8 punkter på cirkelbuen, hvor øksen skal tegnes. hun benytter et system, hvor cirkelbuen inddeles i 7 buestykker, hvis gradmål forholder sig som
1:1:2:3:5:8:13
systemet er 1+1= 2 1+2 = 3 3+2=5 og så videre
Øksen bevæger sig langs en cirkelbue på i alt 132 grader
hvordan finder jeg hver af de 7 punkter på cirkelbuen's gradtal?
Svar #1
27. april 2007 af holretz (Slettet)
Det er lige ud af landevejen. Når du får at vide at noget forholder sig som f.eks. 1:1:2, så finder du forholdene ved først at tage summen 1+1+2 =4 og derefter danne brøkerne: 1/4, 1/4 og 2/4. Du kan så se at disse brøker forholder sig som 1:1:2, samtidigt med at de sammenlagt giver 1.
I din opgave er forholdene 1:1:2:3:5:8:13. Summen er
33 og brøkerne bliver så 1/33, 1/33, 2/33, 5/33, 8/33,og 13/33 dele.
D.v.s. at den samlede bue skal inddeles i disse brøker. Den første delbue må så spænde over (1/33)*132= 4 grader, den næste ligeledes over 4 grader, så (2/33)*132=8 grader o.s.v. Du kan selvfølgeligt også bare gange op direkte, når du har fundet det gradtal der svarer til 1/33 del. Altså: 4,4,8,12,20,32,52.
Man må starte med at afsætte et punkt ved 4 grader, det næste ved 4+4 = 8 grader, det næste ved 4+4+8=16 grader, det næste ved 4+4+8+12=28 grader o.s.v
Altså 4,8,16,28,48,80,132. Når du har tegnet cirkelbuen på 132 grader, behøver du så ret beset kun at indtegne 5 punkter inde på selve buen.
I din opgave er forholdene 1:1:2:3:5:8:13. Summen er
33 og brøkerne bliver så 1/33, 1/33, 2/33, 5/33, 8/33,og 13/33 dele.
D.v.s. at den samlede bue skal inddeles i disse brøker. Den første delbue må så spænde over (1/33)*132= 4 grader, den næste ligeledes over 4 grader, så (2/33)*132=8 grader o.s.v. Du kan selvfølgeligt også bare gange op direkte, når du har fundet det gradtal der svarer til 1/33 del. Altså: 4,4,8,12,20,32,52.
Man må starte med at afsætte et punkt ved 4 grader, det næste ved 4+4 = 8 grader, det næste ved 4+4+8=16 grader, det næste ved 4+4+8+12=28 grader o.s.v
Altså 4,8,16,28,48,80,132. Når du har tegnet cirkelbuen på 132 grader, behøver du så ret beset kun at indtegne 5 punkter inde på selve buen.
Svar #2
27. april 2007 af holretz (Slettet)
obs, i opregningen ar brøkerne ovenstående glemte jeg 3/33....
Skriv et svar til: system...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
