Matematik
stigningstal, tangenter til cirkel
29. april 2007 af
affekaida (Slettet)
532)
En cirkel har centrum i 6,2 og radius 5.
Bestem stigningstallet for for de to tangenter til cirklen der går igennem (0,0)
En cirkel har centrum i 6,2 og radius 5.
Bestem stigningstallet for for de to tangenter til cirklen der går igennem (0,0)
Svar #1
29. april 2007 af holretz (Slettet)
Du bliver nødt til at starte med at stille en cirkelligning op:
(x-6)^2 + (y-2)^2 = 5^2
ligningen for en ret linie igennem (0,0) må være:
y = a*x
Hvis linien tangerer cirklen i (xs,ys), så må det pågældende (xs,ys) punkt jo ligge både på cirklen og linien og du kan indsætte i cirkelligningen: (xs-6)^2 + (a*xs-2)^2 = 25
Løs dette og du finder værdierne for a...
(x-6)^2 + (y-2)^2 = 5^2
ligningen for en ret linie igennem (0,0) må være:
y = a*x
Hvis linien tangerer cirklen i (xs,ys), så må det pågældende (xs,ys) punkt jo ligge både på cirklen og linien og du kan indsætte i cirkelligningen: (xs-6)^2 + (a*xs-2)^2 = 25
Løs dette og du finder værdierne for a...
Skriv et svar til: stigningstal, tangenter til cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
