Matematik
problemer med beviset for a's betydning (eksponentielle funktioner)
29. april 2007 af
caspar.s (Slettet)
Hej med jer. Jeg kan ikke huske den regel som gælder for at hive eksponenter ned. Det er forbindelse med dette bevis:
x |y = b * ax |y
-----------------------------------
x^0 |y = b * a^x0 |b*a^x0
-----------------------------------
x^0 + 1 |y = b * a^x0+1 |b * a^x0* a
|b* (a^x0 * a^1)=|
|b* (^ax0 * a) =|
|b * a^x0 * a |
det er omskrivningen (ophævelse) af parantensen som er mit problem fra: b* (a^x0 * a^1) til b * a^x0* a. Hvis der er nogen som kan huske den specifikke regel ville jeg være meget taknemlig
mvh C
x |y = b * ax |y
-----------------------------------
x^0 |y = b * a^x0 |b*a^x0
-----------------------------------
x^0 + 1 |y = b * a^x0+1 |b * a^x0* a
|b* (a^x0 * a^1)=|
|b* (^ax0 * a) =|
|b * a^x0 * a |
det er omskrivningen (ophævelse) af parantensen som er mit problem fra: b* (a^x0 * a^1) til b * a^x0* a. Hvis der er nogen som kan huske den specifikke regel ville jeg være meget taknemlig
mvh C
Svar #1
29. april 2007 af janandersen (Slettet)
du "hiver ikke eksponenten ned", udnytter blot, at a^1 = a
Svar #2
09. maj 2007 af caspar.s (Slettet)
Det er mig som kludrer i det. Det spørgsmål jeg egenlig skulle have stillet var: "Hvilken potens regel man benytter"
Der er en generel regel nemlig at: a^m * a^n = a^m+n
den gælder kun når a er et positiv tal samt m & n er reele tal
:)
Der er en generel regel nemlig at: a^m * a^n = a^m+n
den gælder kun når a er et positiv tal samt m & n er reele tal
:)
Skriv et svar til: problemer med beviset for a's betydning (eksponentielle funktioner)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
