Matematik
Mat - er det rigtigt?
02. maj 2007 af
Spiritgirl (Slettet)
Løs ligninger:
a) -x^2+2x+3=0
a=-1, b=2, c=3
d=2^2-4*-1*3
d=16
16>0 , to løsninger
x=-2+-kvdroot(16)/2*-1 = x = -1 v 3
b) 5x^2-x+6=0
a=5, b=-1, c= 6
d=1-4*5*6
d<0 , ingen løsninger
a) -x^2+2x+3=0
a=-1, b=2, c=3
d=2^2-4*-1*3
d=16
16>0 , to løsninger
x=-2+-kvdroot(16)/2*-1 = x = -1 v 3
b) 5x^2-x+6=0
a=5, b=-1, c= 6
d=1-4*5*6
d<0 , ingen løsninger
Svar #2
02. maj 2007 af allan_sim
#0.
Det ser fint ud. Du skal dog passe på din notation:
1. Du skal huske at sætte parentes om tæller og nævner, når du skriver her, så man ikke kan være i tvivl om, hvad der hører sammen.
2. Det giver ikke mening at skrive x=-1 v 3, da der skal optræde udsagn på hver side af eller-tegnet. Skriv derfor x=-1 v x=3.
Det ser fint ud. Du skal dog passe på din notation:
1. Du skal huske at sætte parentes om tæller og nævner, når du skriver her, så man ikke kan være i tvivl om, hvad der hører sammen.
2. Det giver ikke mening at skrive x=-1 v 3, da der skal optræde udsagn på hver side af eller-tegnet. Skriv derfor x=-1 v x=3.
Skriv et svar til: Mat - er det rigtigt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
