Fysik
sært resultat jernindhold
02. maj 2007 af
Sannaen (Slettet)
Har fået et noget underligt resultat i min udregning af jernindholdet i ståluld.. Jeg har tjekket igennem flere gange.. Måske er jeg bare kørt blind i det.. Kan nogen af jer finde min fejl?
3) The mole ratio between Fe2+ and MnO4-:
5:1
8H+ + 5 Fe2+ + MnO4- ? 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2O
Equivalence punkt: 20½ mL
n = C * V
C (MnO4- ) = 0.0200 M V(MnO4- ) = 20½mL = 0.0205 L
n (MnO4- ) = 0.0200 M * 0.0205 L = 4.1 * 10-4 moles
n(Fe2+) = 5 * n (MnO4- ) = 5 * (4.1 * 10-4 moles) = 0.00205 moles
m = n * M
n(Fe2+) = 0.00205 moles M(Fe2+) = 55.85 g/mole
m(Fe2+) = 0.00205 moles * 55.85 g/mole = 0.1145 g
Mass%(Fe) = m(Fe)/ m(steel wool) * 100%
m(Fe) = 0.1145 g. m(steel wool) = 0.10 g
Mass%(Fe) = 0.1145 g / 0.10 g *100% = 114.49%
3) The mole ratio between Fe2+ and MnO4-:
5:1
8H+ + 5 Fe2+ + MnO4- ? 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2O
Equivalence punkt: 20½ mL
n = C * V
C (MnO4- ) = 0.0200 M V(MnO4- ) = 20½mL = 0.0205 L
n (MnO4- ) = 0.0200 M * 0.0205 L = 4.1 * 10-4 moles
n(Fe2+) = 5 * n (MnO4- ) = 5 * (4.1 * 10-4 moles) = 0.00205 moles
m = n * M
n(Fe2+) = 0.00205 moles M(Fe2+) = 55.85 g/mole
m(Fe2+) = 0.00205 moles * 55.85 g/mole = 0.1145 g
Mass%(Fe) = m(Fe)/ m(steel wool) * 100%
m(Fe) = 0.1145 g. m(steel wool) = 0.10 g
Mass%(Fe) = 0.1145 g / 0.10 g *100% = 114.49%
Svar #1
02. maj 2007 af Sannaen (Slettet)
Hov.. Det der 3) The mole ratio between Fe2+ and MnO4-:
Skulle ikke have været med :b bare formler
Skulle ikke have været med :b bare formler
Svar #2
02. maj 2007 af holretz (Slettet)
Problemet er, at der jo er mindre ståluld til rådighed, end der er nødvendigt for at omsætte helt med MnO4-. Den masse af ståluld du har regnetud er den der skulle være, hvis det hele skulle omsættes..
Svar #4
02. maj 2007 af Sannaen (Slettet)
#2 Mener du den brugte mængde? altså de 0.10g? Dette er nemlig et krav vi havde for opgaven.
#3 Hehe, ja det er i hvert fald der, jeg får sære resultater!
Altså:
Mass%(Fe) = m(Fe)/ m(steel wool) * 100%
m(Fe) = 0.1145 g. m(steel wool) = 0.10 g
Mass%(Fe) = 0.1145 g / 0.10 g *100% = 114.49%
Jernindholdet i procent(Fe) = (massen af jern / massen af ståluld )*100%
Massen af jern(Fe) = 0.1145g
Massen af ståluld = 0.10g
Jerninholdet = (0.1145g/0.10g)*100% = 114.49% ?!
#3 Hehe, ja det er i hvert fald der, jeg får sære resultater!
Altså:
Mass%(Fe) = m(Fe)/ m(steel wool) * 100%
m(Fe) = 0.1145 g. m(steel wool) = 0.10 g
Mass%(Fe) = 0.1145 g / 0.10 g *100% = 114.49%
Jernindholdet i procent(Fe) = (massen af jern / massen af ståluld )*100%
Massen af jern(Fe) = 0.1145g
Massen af ståluld = 0.10g
Jerninholdet = (0.1145g/0.10g)*100% = 114.49% ?!
Skriv et svar til: sært resultat jernindhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
