Matematik
sin eller tan
02. maj 2007 af
hjælp19 (Slettet)
hej
skal finde ud af af om det er sin eller tan
jeg beskriver retvinklet håber i forstår mig
mellem B-C er den 8 cm hvor vinkelen B er 40 grader
skal man så sige
formlen
tan(vinkel) modstående katete
--------------------------------
hosliggende katete
tan(40)=8/b
tan(40grader)*8=6,7
b=6,7
tak på forhånd
skal finde ud af af om det er sin eller tan
jeg beskriver retvinklet håber i forstår mig
mellem B-C er den 8 cm hvor vinkelen B er 40 grader
skal man så sige
formlen
tan(vinkel) modstående katete
--------------------------------
hosliggende katete
tan(40)=8/b
tan(40grader)*8=6,7
b=6,7
tak på forhånd
Svar #1
02. maj 2007 af ninnacaroline (Slettet)
en smart huskeregel til om det er sin, tan eller cos er:
SOH
CAH
TOA
(lyder som so coture når det udtales)
dvs SOH er:
sin= opposite/hypotenuse
CAH:
cos= adjecent/hypotenuse
TOA:
tan= opposite/adjecent
hvor hypotenuse er den længste længde, opposite er den side der er modsat den vinkel du vil finde og adjecent er så den sidste.
Hvis du vil finde en vinkel kigger du derfor på hvilke du kender.
Hvis du eksempelvis kender adjecenten og hypotenusen ved du at du skal bruge adjecent over hypotenuse = cos
Så:
SOH
CAH
TOA
Mvh Ninna
SOH
CAH
TOA
(lyder som so coture når det udtales)
dvs SOH er:
sin= opposite/hypotenuse
CAH:
cos= adjecent/hypotenuse
TOA:
tan= opposite/adjecent
hvor hypotenuse er den længste længde, opposite er den side der er modsat den vinkel du vil finde og adjecent er så den sidste.
Hvis du vil finde en vinkel kigger du derfor på hvilke du kender.
Hvis du eksempelvis kender adjecenten og hypotenusen ved du at du skal bruge adjecent over hypotenuse = cos
Så:
SOH
CAH
TOA
Mvh Ninna
Svar #3
02. maj 2007 af Grud (Slettet)
Jeg husker det altid som om Cos er den Hósliggende katete. Sin er bare den anden, altså den modstående. Endelig tan kan der være problemer med at huske, men der må man bare lære sig selv at det er Modstående over Hosliggende
Svar #5
03. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)
#0
du siger, du kender siden a=8 og vinklen B=40
tan(B) = b/a
<->
tan(40)=b/8
tan(40)*8=b
b=6,71
Du er selv kommet frem til det rigtig resultat, men du har stillet regnestykket forkert op. Du hopper i hvert fald fra en udregning til noget helt andet, der slet ikke kan lade sig gøre :b Jeg ved ikke, om det bare er en tænkefejl fra din side, da du skrev det ind?
du siger, du kender siden a=8 og vinklen B=40
tan(B) = b/a
<->
tan(40)=b/8
tan(40)*8=b
b=6,71
Du er selv kommet frem til det rigtig resultat, men du har stillet regnestykket forkert op. Du hopper i hvert fald fra en udregning til noget helt andet, der slet ikke kan lade sig gøre :b Jeg ved ikke, om det bare er en tænkefejl fra din side, da du skrev det ind?
Skriv et svar til: sin eller tan
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
