Kemi
Kemi opgave - pH og puffersystemer
04. maj 2007 af
chris-raae (Slettet)
Hey.
Jeg har fået et par opgaver i kemi, og jeg aner ikke hvordan jeg skal gøre. Er der nogle der kan hjælpe mig og bare forklare hvordan jeg skal gøre, måske give en formel?
Opgaven lyder sådan her:
salmiakspiritus er NH3 opløst i vand. Til rengøring anvendes 100 ml af en opløsning, der har 8,0 masse% ( densitet=1,0g/ml), til 10 liter samlet væskevand.
Beregn pH i den fortyndede opløsning?
Den anden opgave lyder man laver en pufferopløsning ved at opløse 1,75g CH3COOH og 5,82 g CH3COONa*3H2O i 100 ml vand.
Beregn pH:
Tilsæt nu 5,0ml HCL. Beregn pH ændringen.
Håber der er nogle der kan forklare mig hvordan jeg skal gøre, for jeg er helt tabt.
Jeg har fået et par opgaver i kemi, og jeg aner ikke hvordan jeg skal gøre. Er der nogle der kan hjælpe mig og bare forklare hvordan jeg skal gøre, måske give en formel?
Opgaven lyder sådan her:
salmiakspiritus er NH3 opløst i vand. Til rengøring anvendes 100 ml af en opløsning, der har 8,0 masse% ( densitet=1,0g/ml), til 10 liter samlet væskevand.
Beregn pH i den fortyndede opløsning?
Den anden opgave lyder man laver en pufferopløsning ved at opløse 1,75g CH3COOH og 5,82 g CH3COONa*3H2O i 100 ml vand.
Beregn pH:
Tilsæt nu 5,0ml HCL. Beregn pH ændringen.
Håber der er nogle der kan forklare mig hvordan jeg skal gøre, for jeg er helt tabt.
Svar #1
04. maj 2007 af kaspx (Slettet)
For at finde pH værdien skal du kende koncentrationen af H3O+ i opløsningen.
Ved den første opgave skal du først finde frem til massen af NH3. Dette gør du ved hjælp af densiteten og masseprocenten. Herefter kan du finde frem til stofmængden og slutteligt beregne koncentrationen. Når denne kendes kan du beregne pH således:
pH = -log([H30+])
Håber det hjælper dig i gang.
Ved den første opgave skal du først finde frem til massen af NH3. Dette gør du ved hjælp af densiteten og masseprocenten. Herefter kan du finde frem til stofmængden og slutteligt beregne koncentrationen. Når denne kendes kan du beregne pH således:
pH = -log([H30+])
Håber det hjælper dig i gang.
Skriv et svar til: Kemi opgave - pH og puffersystemer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
