Matematik
Lineær vækst og potensvækst..
06. maj 2007 af
kp89 (Slettet)
Hej alle.. hvordan ville i skrive disse to beviser med ord??
jeg kommer højst sandsynlig op i det på tirsdag og derfor vil jeg gerne have en forklaring på hvordan jeg skulle vise det..
Lineær vækst:
For en lineær funktion y = f(x) = ax+b gælder, at hvis den uafhængige variabel x får tilvæksten DeltaX, får den afhængige variabel y=f(x) tilvæksten Deltay=a*deltaX.
Bevis: DeltaY=f(x+deltax)-f(x) = a*(x+deltax)+b-(ax+b) = ax+a*deltax+b-ax-b = a*deltax
Potens vækst:
For en potensfunktion f(x) = b*a^x gælder, at hvis den uafhængige variabel x bliver ganget med en faktor k, bliver den afhængige variabl f(x) ganget med faktoren k^a
Bevis: f(k*x) = b*(k*x)^a = b*k^a*x^a = k^a*(b*x^a) = k^a*f(x)
hvordan ville i lave de to beviser med ord?? altså for at komme derfra og dertil tager vi....... osv...
håber på noget hjælp...
jeg kommer højst sandsynlig op i det på tirsdag og derfor vil jeg gerne have en forklaring på hvordan jeg skulle vise det..
Lineær vækst:
For en lineær funktion y = f(x) = ax+b gælder, at hvis den uafhængige variabel x får tilvæksten DeltaX, får den afhængige variabel y=f(x) tilvæksten Deltay=a*deltaX.
Bevis: DeltaY=f(x+deltax)-f(x) = a*(x+deltax)+b-(ax+b) = ax+a*deltax+b-ax-b = a*deltax
Potens vækst:
For en potensfunktion f(x) = b*a^x gælder, at hvis den uafhængige variabel x bliver ganget med en faktor k, bliver den afhængige variabl f(x) ganget med faktoren k^a
Bevis: f(k*x) = b*(k*x)^a = b*k^a*x^a = k^a*(b*x^a) = k^a*f(x)
hvordan ville i lave de to beviser med ord?? altså for at komme derfra og dertil tager vi....... osv...
håber på noget hjælp...
Svar #1
06. maj 2007 af Esbenps
Jeg synes dine egne forklaringer er ganske udmærkede, og jeg havde nok ikke selv sagt så meget andet. Det du selv skriver, er jo præcis det, du viser, så hvad mere skulle man sige?
Du kunne evt. tilføje et hurtigt "Det vil sige" i mere dagligdags tale efter hver af dine matematiske forklaringer af det, men ellers synes jeg, det er tilstrækkeligt...
Bare du selv forstår, hvad det er, du viser, så bør eksaminator ikke kunne spørge dig om noget ang. dit bevis, som du ikke kan svare på...
Du kunne evt. tilføje et hurtigt "Det vil sige" i mere dagligdags tale efter hver af dine matematiske forklaringer af det, men ellers synes jeg, det er tilstrækkeligt...
Bare du selv forstår, hvad det er, du viser, så bør eksaminator ikke kunne spørge dig om noget ang. dit bevis, som du ikke kan svare på...
Skriv et svar til: Lineær vækst og potensvækst..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
