Kemi
kemi opgaver hjælp det haster
08. maj 2007 af
asf89 (Slettet)
hej jeg er rimlig lost i den her kemi opgave, er der nogle der kan hjælpe mig plzz!!!!!!!!!!!!!!!!
en vis mængde af et carbonhydrid giver ved fuldstændig forbrænding 3,056 og CO2 og 1,502 og H20
a) beregn stoffets empiriske formel.
sroffet er en væsle med et kogepunkt mellem 30 og 40 grader C. i en lufttom begolder med rumfanget 500 mL placeres 2,177 g af stoffet. Beholderen lukkes, hvorefter der opvarmes til 100 C. stoffet fordamper fuldstændigt, og det viser sig, at trykket i beholderen nu er 1,87 bar.
b) beregn stoffets molare masse.
c) angiv stoffets molekyleformel
d) opskriv strukturformlen for stoffet
en vis mængde af et carbonhydrid giver ved fuldstændig forbrænding 3,056 og CO2 og 1,502 og H20
a) beregn stoffets empiriske formel.
sroffet er en væsle med et kogepunkt mellem 30 og 40 grader C. i en lufttom begolder med rumfanget 500 mL placeres 2,177 g af stoffet. Beholderen lukkes, hvorefter der opvarmes til 100 C. stoffet fordamper fuldstændigt, og det viser sig, at trykket i beholderen nu er 1,87 bar.
b) beregn stoffets molare masse.
c) angiv stoffets molekyleformel
d) opskriv strukturformlen for stoffet
Svar #1
08. maj 2007 af Kemiersjov (Slettet)
a)
Omregn CO2 til mol C og H2O til mol H (ikke H2). Hermed har du forholdet mellem C og H i forbindelsen CiHj
Find de laveste hele tal, der passe med dette forhold. Du kan f.eks. beregne j under forudsætning af, at i=1; 2; 3; 4 og 5 o.s.v.
b)
Brug idealgasligningen (PV=nRT) til at beregne antal mol (n). Find nu molmassen ud fra din viden om vægten (2,177 g) og antal mol (n)
c)
Sammenlign molmassen fra b) med de forskellige formler i a) og find den rigtige kombination.
Omregn CO2 til mol C og H2O til mol H (ikke H2). Hermed har du forholdet mellem C og H i forbindelsen CiHj
Find de laveste hele tal, der passe med dette forhold. Du kan f.eks. beregne j under forudsætning af, at i=1; 2; 3; 4 og 5 o.s.v.
b)
Brug idealgasligningen (PV=nRT) til at beregne antal mol (n). Find nu molmassen ud fra din viden om vægten (2,177 g) og antal mol (n)
c)
Sammenlign molmassen fra b) med de forskellige formler i a) og find den rigtige kombination.
Skriv et svar til: kemi opgaver hjælp det haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
