Kemi
Beregning af konc. i ligevægt
13. april 2004 af
VFL-Dagree (Slettet)
Hej, jeg sidder lige og roder lidt med en kemiafl. men jeg er fanme løbet ind i et problem:
Vi har en opløsning med e nligevægt mellem HCrO4 og Cr2O7 (det 4.tegn i begge formler er bogstavet o, ikke nul. Jeg ha rikke taget ladning med.):
2HCrO4 <-(i ligevægt med)-> Cr2O7 + H2O
Ved ved:
pH = 3
[HCrO4] = 0,0048M
Opgaven lyder: Beregn [Cr2O7]
Er der nogen der har en anelse om hvad jeg skal gøre? Jeg mener godt jeg kan regne opgaven, hvis jeg får ligevægtskonstanten at vide, men hvordan finder jeg den? (den står jo ikke i databogen)
Vi har en opløsning med e nligevægt mellem HCrO4 og Cr2O7 (det 4.tegn i begge formler er bogstavet o, ikke nul. Jeg ha rikke taget ladning med.):
2HCrO4 <-(i ligevægt med)-> Cr2O7 + H2O
Ved ved:
pH = 3
[HCrO4] = 0,0048M
Opgaven lyder: Beregn [Cr2O7]
Er der nogen der har en anelse om hvad jeg skal gøre? Jeg mener godt jeg kan regne opgaven, hvis jeg får ligevægtskonstanten at vide, men hvordan finder jeg den? (den står jo ikke i databogen)
Svar #1
13. april 2004 af VFL-Dagree (Slettet)
Hvid det kan hjælpe, ahr jeg lige fundet hele opgaveformuleringer på nettet: http://www.google.dk/search?q=cache:WkECX02vUeAJ:home1.stofanet.dk/malmqvist/kemi/2mKE/pdf/93-10-1.pdf+%2Bstudentereksamen+%2Bkemi+%2Bmaj+%2B1993+%2Bligev%C3%A6gt&hl=da&ie=UTF-8
Det er sp.e) i opgave 2.
Det er sp.e) i opgave 2.
Skriv et svar til: Beregning af konc. i ligevægt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
