Matematik

ligningen

11. maj 2007 af thelife (Slettet)
så nu har jeg lavet ligningen

er det rigtig



Løs (5x + 3)/2x = -8

er det sådan man løser den


5x+3=-8*2x

5x+3-3= -16x+16x

5x+16x=3

-11/3=-3,66

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2007 af Dk1989 (Slettet)

Jeg forstår ikke din nr 2 linje :), men jeg plejer at gøre således:

(5x+3)/2x=-8
5x+3 = -8*2x
5x+3 = -16x
3 = -16x-5x
3 = -21x
-0,14 = x

og får et andet resultat =)

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2007 af holretz (Slettet)

Du skal være systematisk, når du løser ligninger !

5x + 3 = -8 * 2x

<=>

5x + 3 = - 16x

<=>

5x + 3 - 3 = -16x - 3

<=> 5x = -16x - 3

<=> 5x + 16x = -16x + 16x - 3

<=> 21x = -3

<=> x = -3/21 = - 1/7

Du kan så gøre prøve ved at indsætte i den oprindelige ligning



Svar #3
11. maj 2007 af thelife (Slettet)

må det endelige aldrig være

5x + - 16x= altså 2 fortegn i en ligning

for der er jo minus foran 16x

Svar #4
11. maj 2007 af thelife (Slettet)

er der endelige regler for om hvor x skal være altså om det skal væree i højre eller venstre side
er det lige meget

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2007 af holretz (Slettet)

Hvis der står + og - , så har du ikke brug for + tegnet, det fjerner du. Begrundelsen er: a + -b = a - b.

Det er ligemeget om du skriver x på højre eller venstre side af lighedstegnet.

Det væsentlige når du løser ligninger er at du husker regnereglerne og bruger dem systematisk.
På den måde er der mindst chance for at du laver fejl.

Skriv et svar til: ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.