Matematik
Gange ind i paranteser
13. maj 2007 af
senadw124 (Slettet)
Hej!
Jeg er helt forvirret med et polynomium jeg har.
Jeg skal gange dem ind i paranteserne, men efter at have studeret til eksamen i så lang tid, er jeg klar til at lægge mig..
Det er de her:
(x-1)*(x-2)*(x-3)*(x-4)
Og denne
(x+1)^3*(x-1)^4
Nogen der kan fortælle mig hvordan man gør?
Jeg er helt forvirret med et polynomium jeg har.
Jeg skal gange dem ind i paranteserne, men efter at have studeret til eksamen i så lang tid, er jeg klar til at lægge mig..
Det er de her:
(x-1)*(x-2)*(x-3)*(x-4)
Og denne
(x+1)^3*(x-1)^4
Nogen der kan fortælle mig hvordan man gør?
Svar #1
13. maj 2007 af holretz (Slettet)
x-1)*(x-2) = x^2-2x-x+2 = x^2-3x +2
(x-3)*(x-4) = x^2 -4x -3x +12 = x^2 -7x +12
Nu skal du så gange de to andengradsudtryk sammen:
(x^2-3x +2)*(x^2 - 7x + 12) = x^4 - 7x^3 + 12x^2.....
fortsæt selv
(x-3)*(x-4) = x^2 -4x -3x +12 = x^2 -7x +12
Nu skal du så gange de to andengradsudtryk sammen:
(x^2-3x +2)*(x^2 - 7x + 12) = x^4 - 7x^3 + 12x^2.....
fortsæt selv
Skriv et svar til: Gange ind i paranteser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
