Matematik

Svær ligning

13. maj 2007 af Fr00gi (Slettet)
Nogle der kan hjælpe med denne ligning

2,5x^1,5 - 1,5x^0,5 = -0,1

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2007 af DanielPetersen (Slettet)

det er et kamufleret polynomium af anden grad..

Svar #2
13. maj 2007 af Fr00gi (Slettet)

Som jeg ser det er det i 1,5-grad... Kan ikke umiddelbart se en løsning. Skal jeg bruge formlen for løsningen af et andegradspolynomium??

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2007 af DanielPetersen (Slettet)

af 3. grad naturligvis.. lige en rettelse :)

Svar #4
13. maj 2007 af Fr00gi (Slettet)

Og hvordan løser man sådan en??

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2007 af Madsst (Slettet)

Det Daniel mener er at man kan sætte t=x^0,5. Så har du en ligning 2,5t^3-1,5t+0,1=0 => 25t^3-15t+1=0.
Denne kan løses ved måske at gætte en løsning først, derefter at lave polynomiumsdivision. Jeg kan faktisk ikke lige gætte en løsning her, men hvis du tegner den på din lommeregner vil du nok kunne aflæse en. Men det er nok ikke en særlig pæn løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Det er nemt. Prøv at ligge opgaven ind på studieportalen, der plejer de at svare

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2007 af Sherwood (Slettet)

Ved hjælp af lommeregneren kan den beregnes til,

X= 0,004512 v X= 0,54586

Svar #8
23. maj 2007 af Fr00gi (Slettet)

Hehe ja det kan jeg også gøre på min texas ;)
tricket er jo at kunne udregne det i hånden

Skriv et svar til: Svær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.