Matematik
Svar bedes hurtigst muligt! :)
14. maj 2007 af
-josse- (Slettet)
Jeg har en matematik opgave, jeg ikke helt kan finde ud af. Jeg ved ikke helt hvilken form for ligning jeg skal bruge? Det ville være dejligt hvis der var nogen der kunne finde ud af det! :)
Jeg vil gerne have hjælp til at regne de forskellige sider, det skal skrives op som en ligning ik?
På bordet hvert bord er der en bord dekoration.
Den har form som en retvinklet trekant.
I den retvinklet trekant er den ene katete 3 cm større end den anden katete. De skal nu beregne hypotenusen, når trekantens areal er 54 cm2
På forhånd tak!
Jeg vil gerne have hjælp til at regne de forskellige sider, det skal skrives op som en ligning ik?
På bordet hvert bord er der en bord dekoration.
Den har form som en retvinklet trekant.
I den retvinklet trekant er den ene katete 3 cm større end den anden katete. De skal nu beregne hypotenusen, når trekantens areal er 54 cm2
På forhånd tak!
Svar #1
14. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Du ved, at en firkant kan opdeles i to trekanter. Du har fået den oplysning, at arealet er trekanten er 54 cm^2, derfor må arealet af firkanten være 108 cm^2.
Du kan nu stille en ligning op:
x * (x+3) = 108 <=>
x = 9 v x = -12
Da vi ikke opererer med negative længder, er x = 9
Du har altså en katete = 9 cm, og den anden katete = 12 cm
Nu kan du bruge Pythagoras' læresætning til at regne hypotenusen ud:
a^2 + b^2 = c^2
Du kan nu stille en ligning op:
x * (x+3) = 108 <=>
x = 9 v x = -12
Da vi ikke opererer med negative længder, er x = 9
Du har altså en katete = 9 cm, og den anden katete = 12 cm
Nu kan du bruge Pythagoras' læresætning til at regne hypotenusen ud:
a^2 + b^2 = c^2
Skriv et svar til: Svar bedes hurtigst muligt! :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
