Fysik
beregn fart
18. maj 2007 af
blomst89 (Slettet)
Hej..
Har denne opgave som jeg ikke kan finde ud af. Er ikke rigtig kommet igang med noget så håber nogen kan hjælpe mig.
Marianne er taget på ferie på bornholm og kører i frigear ned ad en lang stejl bakke fra en vandret strækning. Med oppakning og det hele vejer det 75kg
vi regner med at vi kan se bort fra enhver gnidningsmodstand så den mekaniske energi er bevaret under bevægelsen.
Vd toppen af bakken er farten 4,5 m/s
a) beregn farten ved foden af bakken 16 m lavere end toppen
b) beregn farten på det vandrette stykke 7 m over bakkens fod
Har denne opgave som jeg ikke kan finde ud af. Er ikke rigtig kommet igang med noget så håber nogen kan hjælpe mig.
Marianne er taget på ferie på bornholm og kører i frigear ned ad en lang stejl bakke fra en vandret strækning. Med oppakning og det hele vejer det 75kg
vi regner med at vi kan se bort fra enhver gnidningsmodstand så den mekaniske energi er bevaret under bevægelsen.
Vd toppen af bakken er farten 4,5 m/s
a) beregn farten ved foden af bakken 16 m lavere end toppen
b) beregn farten på det vandrette stykke 7 m over bakkens fod
Svar #1
18. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Det er en typisk opgave omkring skråplanet. Start med at tegne dir skråplan. Tegn derefter bilen ved toppen af bakken. Så tegner du alle de kræfter ind, som virker på bilen og benytter til sidst, at den samlede kraft er summen af de kræfter, der virker på legemet (bilen.)
Her skal du lægge mærke til vinklerne noget med kongruente vinkler.
Dui ved også at v(slut) = v(beg) +a*t
Nu har du nok til at regne stykket.
V.h.
Erik Morsing.
Her skal du lægge mærke til vinklerne noget med kongruente vinkler.
Dui ved også at v(slut) = v(beg) +a*t
Nu har du nok til at regne stykket.
V.h.
Erik Morsing.
Svar #2
18. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Der kommer lidt mere:
Da den mekaniske egergi er bevaret, så kan du skrive:
E(pot) + E(kin) er konstant eller udtrykt med bogstaver:
1/2*m*v1^2 + m*g*h1 = 1/2*m*v2^2 + m*g*h2
Den løser du med hensyn til v2.
V.h.
Erik Morsing.
Da den mekaniske egergi er bevaret, så kan du skrive:
E(pot) + E(kin) er konstant eller udtrykt med bogstaver:
1/2*m*v1^2 + m*g*h1 = 1/2*m*v2^2 + m*g*h2
Den løser du med hensyn til v2.
V.h.
Erik Morsing.
Skriv et svar til: beregn fart
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
