Matematik

b's betydning i et andengradspolynomium

18. maj 2007 af Puzzle85 (Slettet)
Er der nogle, der kan forklare mig, hvordan b har betydning for toppunktets placering og for parablens form?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Toppunktt er placeret der, hvor f'(x) = 0. Den løser du med hensyn til b. Hvis ligningen hedder:
ax^2+bx+c=0, så er
f'=

O.S.V.

V.h.
Erik Morsing.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2007 af McMaster (Slettet)

Som E.M. siger vil jeg anbefale dig, at kigge på formlen for toppunktets koordinater. Der vil du nok opdage at b indgår.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2007 af mathon

y = ax^2 + bx + c = a(x-(-b/(2a))^2 + (-d/(4a)),hvilket

er en parallelforskydning af y = ax^2 efter parallelforskydningsvektor

[-b/(2a),-d/(4a)]

1) a bestemmer parablens form - a stor = smal; a lille = bred

2) b er afgørende for, HVOR i koordinatsystemet parablens toppunkt ligger, da b indgår i både 1. og 2.koordinat for toppunktet

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2007 af mathon

1) a bestemmer parablens form - a stor = smal; a lille = bred -->

1) |a| bestemmer parablens form - |a| stor = smal; |a| lille = bred

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2007 af mathon


toppunktet kan også udtrykkes [-b/(2a),c-a*(-b/(2a)^2]

eller

T(t1,c-a*t1^2)

Skriv et svar til: b's betydning i et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.