Kemi

Titrering. bestemmelse af saltindhold. Haster.

19. maj 2007 af katrineu (Slettet)
Jeg sidder med en kemirapport, og er gået i stå.

Jeg skal bestemme inholdet af salt, og det har jeg gjort ved at titrerer med sølvnitrat 0,1M. Og har fundet ud af at der skal 2,463mL sølvnitrat i før ækvivalenspunktet er nået.
Jeg skal beregne massen af saltinholdet.
håber på lidt hjælp!

mvh. katrine

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2007 af mathon

n=c*V

n(AgNO3)= 0,1mol/L*2,463*10^(-3)L = 0,2463*10^(-3)mol=

0,2463*10^(-3)mol*169,87g/mol = 0,041839g

Svar #2
19. maj 2007 af katrineu (Slettet)

altså n=0,244
men hvor kommer 10^(-3) fra ?

jeg regner med at jeg skal bruge m=M*n?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2007 af mathon


er det processen

Na^+ Cl^- + Ag^+ NO3^- --> Na^+ + NO3^- + AgCl

eller

skrevet

NaCl + AgNO3 --> AgCl + NaNO3?

Svar #4
19. maj 2007 af katrineu (Slettet)

NaCl + AgNO3 --> AgCl + NaNO3.
ja det er.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2007 af mathon

sorry

Na^+ + Cl^- + Ag^+ + NO3^- --> Na^+ + NO3^- + AgCl

Svar #6
19. maj 2007 af katrineu (Slettet)

hm. jeg ved det ikke.
det jeg leder efter er M, altså molar massen. så jeg kan finde massen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2007 af mathon

NaCl + AgNO3 --> AgCl + NaNO3

1mol AgNO3 reagerer med 1 mol NaCl
og

0,2463*10^(-3)mol AgNO3 reagerer med 0,2463*10^(-3)mol NaCl,

hvilket ifølge

m=M*n

er

m = 58,44g/mol*0,2463*10^(-3)mol = 0,014394g = 14,4mg



Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2007 af mathon

NaCl 58,44g/mol og AgNO3 169,87g/mol

er fundet i en DATA-bog

Svar #9
19. maj 2007 af katrineu (Slettet)

arh.
Tak for besværet (:

Skriv et svar til: Titrering. bestemmelse af saltindhold. Haster.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.