Fysik
HJÆLP IGEN!
22. maj 2007 af
cecilierks (Slettet)
kogeplade på 1500W.
opvarm 1,5 l vand fra 26,5C til 100C:
hvor lang tid tager det og beregn effekten om til watt?
1500*4180*(100-26,5)=460845 = 4,7*10^5 J
hvordan beregner jeg tiden?
når jeg siger 46084/1500/60=0,51 min som jo er alt for lidt??
hvordan gør man så??
opvarm 1,5 l vand fra 26,5C til 100C:
hvor lang tid tager det og beregn effekten om til watt?
1500*4180*(100-26,5)=460845 = 4,7*10^5 J
hvordan beregner jeg tiden?
når jeg siger 46084/1500/60=0,51 min som jo er alt for lidt??
hvordan gør man så??
Svar #1
22. maj 2007 af mathon
kogeplade på 1500W.
opvarm 1,5 l vand fra 26,5C til 100C:
hvor lang tid tager det
t = [1,5kg*4186J/(kg*c)*(100-26,5)C]/(1500W)
t = [1,5kg*4186J/(kg*c)*(100-26,5)C]/(1500W)=
461506,5J/(1500W)=
461506,5J/(1500J/s)=307,671s = 307,671s/(60s/min) = 5,12785 min = ca. 5min 8sek
opvarm 1,5 l vand fra 26,5C til 100C:
hvor lang tid tager det
t = [1,5kg*4186J/(kg*c)*(100-26,5)C]/(1500W)
t = [1,5kg*4186J/(kg*c)*(100-26,5)C]/(1500W)=
461506,5J/(1500W)=
461506,5J/(1500J/s)=307,671s = 307,671s/(60s/min) = 5,12785 min = ca. 5min 8sek
Svar #3
22. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)
Generel fremgangsmåde.
1. Du kan starte med at finde den tilførte energi.
E = m * c * deltaT.
Denne værdi er et tal for, hvor meget energi det kræves at opvarme legemet, til den ønskede temperatur. Enheden er i joule [J].
2. Du ved at:
effekt = joule/tid <=> tid = joule/effekt.
Du har lige fundet den tilførte varmeenergi i joule, og du kender effekten på kogepladen. Derfor kan du finde tiden. Enheden er i sekunder [s].
1. Du kan starte med at finde den tilførte energi.
E = m * c * deltaT.
Denne værdi er et tal for, hvor meget energi det kræves at opvarme legemet, til den ønskede temperatur. Enheden er i joule [J].
2. Du ved at:
effekt = joule/tid <=> tid = joule/effekt.
Du har lige fundet den tilførte varmeenergi i joule, og du kender effekten på kogepladen. Derfor kan du finde tiden. Enheden er i sekunder [s].
Skriv et svar til: HJÆLP IGEN!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
