Matematik
Poptensfunktion - hjælp til at bestemme konstanter...
17. april 2004 af
Nico.. (Slettet)
Hejsa..
En funktion g har forskriften
g(x) = d*x^c
Jeg skal bestemme konstanterne c og d, når det oplyses at:
g(3x) = 81g(x) og g(2) = 48
Nogle der kan hjælpe mig, ved ikke helt hvordan jeg ska starte og hva jeg skal gøre..? Jeg har jo kun ét givet punkt som jeg kan sætte ind i a= (logY2 - logY1)/(logX2 - log X1), nemlig g(2) = 48...
Hvordan får jeg det andet punkt frem??
Håber i kan hjælpe mig..
Mange tak..
En funktion g har forskriften
g(x) = d*x^c
Jeg skal bestemme konstanterne c og d, når det oplyses at:
g(3x) = 81g(x) og g(2) = 48
Nogle der kan hjælpe mig, ved ikke helt hvordan jeg ska starte og hva jeg skal gøre..? Jeg har jo kun ét givet punkt som jeg kan sætte ind i a= (logY2 - logY1)/(logX2 - log X1), nemlig g(2) = 48...
Hvordan får jeg det andet punkt frem??
Håber i kan hjælpe mig..
Mange tak..
Svar #1
17. april 2004 af Nico.. (Slettet)
Sorry for overskriften, skulle selvfølgelig have stået Potensfunktion og ikke Poptensfunktion..
Er der virkelig ikke nogen af jer der kan hjælpe mig med opgaven?
Er der virkelig ikke nogen af jer der kan hjælpe mig med opgaven?
Svar #2
17. april 2004 af 404error (Slettet)
Du kan relativt let finde fremt til to punkter på grafen - du véd, at
g(3x)=81*g(x).
Du kender g(2)=48, dvs.
g(3*2)=g(6)=81*g(2)=81*48.
Herfra kan du vist selv klare resten.
g(3x)=81*g(x).
Du kender g(2)=48, dvs.
g(3*2)=g(6)=81*g(2)=81*48.
Herfra kan du vist selv klare resten.
Skriv et svar til: Poptensfunktion - hjælp til at bestemme konstanter...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
