Matematik

Regning af Tangent i en cirkel

24. maj 2007 af Lindner (Slettet)
Jeg har brug for hjælp til opgave 1 , d

hvordan regner jeg den??


opgaven ligger her http://peecee.dk/?id=47795


er det rigtigt at E og D har de samme koordinater D ligger i (-272,32.175) og E ligger i (272,32.175)

Svar #1
24. maj 2007 af Lindner (Slettet)

Hvis jeg har ret i det nederste jeg skriver vil jeg gerne ha en forklaring af hvordan jeg regne opgave d

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2007 af mathon



cirklen med ligningen

(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2 hat i punktet (xo,yo)

tangentligningen

(xo-a)(x-a) + (yo-b)(y-b) = r^2

r har du vel beregnet, så

indsæt heri skiftevis (xo,yo) = (-272,32.175)

og (xo,yo) = (272,32.175)

Skriv et svar til: Regning af Tangent i en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.