Matematik
Eksponentiel udvikling
24. maj 2007 af
dsb (Slettet)
Forklaring ønskes
Vedr. bevis for A
1. b*a^x1=y1 og b*a^x2=y2
2. b*a^x2/b*a^x1=y2/y1
3. a^x2/a^x1=y2/y1
4. a^x2-x1=y2/y1
I punkt 3 er det div.stykke mens i punkt 4 bliver det til minusstykke ,er der nogen der kan forklare fremgangsmåden ( spillereglen ) på en letforstålig måde ?
På forhånd tak
Vedr. bevis for A
1. b*a^x1=y1 og b*a^x2=y2
2. b*a^x2/b*a^x1=y2/y1
3. a^x2/a^x1=y2/y1
4. a^x2-x1=y2/y1
I punkt 3 er det div.stykke mens i punkt 4 bliver det til minusstykke ,er der nogen der kan forklare fremgangsmåden ( spillereglen ) på en letforstålig måde ?
På forhånd tak
Svar #1
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Potensregneregel:
a^x/a^y = a^(x-y)
Prøv selv med hele værdier af x og y.
a^x/a^y = a^(x-y)
Prøv selv med hele værdier af x og y.
Svar #2
24. maj 2007 af dsb (Slettet)
Tak for det hurtige og gode svar !
Ved indsættelse af talværdier er de to størrelser jo ens !
Det vil jeg bruge fremover , det bliver meget mere overskueligt hvad meningen er når man indsætter værdier.
Ved indsættelse af talværdier er de to størrelser jo ens !
Det vil jeg bruge fremover , det bliver meget mere overskueligt hvad meningen er når man indsætter værdier.
Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
