Matematik

Rumfanget af et omdrejningslegeme omkring y=2

24. maj 2007 af uksomi (Slettet)
Hvis man får oplyst, at der fremkommer en punktmængde der afgrænses af x=a og x=b og f(x) og y=2, skal man så finde rumfanget af et omdrejningslegeme ved at trække 2 fra eller ligge til f(x):

pi*S[a,b]f(x)^2-2dx?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

Det kommer an på hvilken af funktionerne der er den øverste i intervallet [a;b]. Hvis f(x) ligger under y=2 er det

b
S 2-f(x) dx * Pi = V
a



Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

Nej mener selvfølgelig

b
S 2^2 dx * Pi
a

minus

b
S f(x)^2 dx * Pi
a

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2007 af mathon


hvis f(x)>/=2 for alle x€[a;b] så pi*S[a,b](f(x)^2-2)dx

hvis f(x)</=2 for alle x€[a;b] så pi*S[a,b](2-f(x)^2)dx

hvis det for x€[a;b] varier med fortegnet af f(x)^2-2,
skal intervallet opdeles!!!



Svar #4
25. maj 2007 af uksomi (Slettet)

Tak skal du have

Skriv et svar til: Rumfanget af et omdrejningslegeme omkring y=2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.