Matematik
Undersøg om x er løsning til en ligning
25. maj 2007 af
storkens (Slettet)
Undersøg om
x= 1/2 er løsning til ligningen 8x^3 + 2x^2 + x - 3/2 = 0
Jeg har fået denne opgave, og den skal regnes uden hjælpemidler. Jeg kan godt finde ud af at udregne den med lommeregner, men uden er jeg simpelthen lost.
Hvordan undersøger man det uden hjælpemidler?
x= 1/2 er løsning til ligningen 8x^3 + 2x^2 + x - 3/2 = 0
Jeg har fået denne opgave, og den skal regnes uden hjælpemidler. Jeg kan godt finde ud af at udregne den med lommeregner, men uden er jeg simpelthen lost.
Hvordan undersøger man det uden hjælpemidler?
Svar #1
25. maj 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Du skal blot indsætte 1/2 på x's plads i ligningen og så undersøge om venstresiden også giver 0. Gør den det, er x = 1/2 en løsning.
Du skal blot indsætte 1/2 på x's plads i ligningen og så undersøge om venstresiden også giver 0. Gør den det, er x = 1/2 en løsning.
Skriv et svar til: Undersøg om x er løsning til en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
